Goodiebag Kado #2
Bloeiende Online Praktijk Lancering

 

18 Basis Tools Die Ik Gebruik Om Een Online Praktijk Te Voeren

Ter inleiding wil ik graag zeggen, dat ik enorm kostenbewust ben. Dat houd in dat ik als ik gebruik maak van online tools ik zeer alert ben om niet meer te betalen dan nodig is, zolang ze echter doen wat ik nodig heb. Te vaak zie ik professionals of business mentors tools adviseren die een hoge naamsbekendheid hebben, maar die ook (veel) duurder zijn dan andere, net zulke goede alternatieven. Ik deel dan ook graag met jou wat ik aan basis tools gebruik in mijn praktijk. Geen enkele tool hieronder zou ik zonder kunnen en willen, vandaar ook dat dit mijn absolute basispakket is.

PCloud: nadat ik eerst gestart was met het bekende Dropbox om daar al mijn data online op te slaan, ben ik sinds 2017 overgestapt naar PCloud. Net zo functioneel, maar aanmerkelijk goedkoper dan Dropbox.

Google Calendar: Ik was erg gehecht aan mijn A4 formaat papieren agenda, het duurde dus even voordat ik kon omschakelen naar een online agenda. Dit werd echter noodzaak toen mijn team toegang moest hebben tot mijn agenda. Omdat ik een Gmail / Google account heb, gebruik ik ook Google Calendar. Vandaag de dag ben ik er helemaal aan gewend en zou ik zelfs niet meer terug willen naar een papieren agenda.

Timetrade (gratis testversie): naast een online agenda is een systeem om afspraken te maken erg handig. Via Timetrade kun je afspraakopties beschikbaar stellen, waar iemand anders dan uit kan kiezen. Ik maak er nu al een paar jaar gebruik van, en ik vind het enorm handig. Als voormalig secretaresse - een vorig leven toen ik nog in loondienst werkte - kan ik zeggen dat het heel veel tijd uitspaart in plaats van steeds via de mail data's heen en weer te mailen of te bellen om iets in te plannen.

ActiveCampaign: dit is mijn nummer #1 e-mail marketing tool. Na te hebben gewerkt met bekende bekende tools (ESP's) als Mailchimp, Aweber en GetRepsonse is dit mijn absolute favoriet. Ik gebruik het voordeligste Lite abonnement, alhoewel ik soms overweeg om over te stappen naar het Plus pakket vanwege een paar geavanceerde marketingvoordelen. Maar de meesten kunnen gewoon met het Lite pakket uit de voeten.

YMLP (gratis optie): dit was mijn eerste email marketing tool en heb ik nog steeds als back-up.

Zoom (gratis optie): nadat ik de eerste jaren met Skype heb gecoacht, gebruik ik vandaag de dag liever Zoom. Zolang er een videoverbinding wordt gemaakt tussen twee computers (IP-adressen) is het gebruik gratis, prima dus voor 1 op 1 coaching. Met meerdere personen kun je tot 40 minuten gratis videocontact hebben; langer groepscontact vraagt een betaald maandabonnement.

WebinarGeek (2 weken gratis testen): Het geven van webinars is een van mijn meest favoriete zichtbaarheidsstrategieën, naast het schrijven van boeken :). Ik werk daarvoor heel graag met het Nederlandse WebinarGeek. Qua prijs zijn ze vergelijkbaar met andere grote internationaal bekende webinarmerken, maar het grote voordeel is vooral de Nederlandstalige support die echt goed is. Je kunt WebinarGeek twee weken gratis testen.  Tegenwoordig gebruik ik zelfs WebinarGeek voor mijn groepscoaching.

Vimeo (gratis optie en 25% korting): Alle video's die ik opneem, bewaar ik in Vimeo. Eerst maakte ik hiervoor gebruik van YouTube, maar er zitten een aantal risico's aan het commercieel gebruiken van YouTube, dat ik ben overgestapt naar Vimeo. Een groot deel van deze video's gebruik ik namelijk in online programma's die ik verkoop. Vanwege de hoeveelheid video's maak ik gebruik van een betaald PLUS account. Mocht je dat ook willen dan krijg je via de hierboven vermelde VIMEO link 25% korting.

Amazon S3: Naast Vimeo kan ik ook video's, audio's en pdf's opslaan bij AmazonS3 (een data opslagtool van Amazon). Via een unieke link kan ik dan de bestanden delen met derden, iets wat ik dus regelmatig inzet bij onder andere online programma's. maar ook bijvoorbeeld om een gratis weggever op te slaan. Op deze manier hoef ik mijn websites niet onnodig te belasten met data, zodat de snelheid optimaal blijft. AmazonS3 is spotgoedkoop, ik geloof niet dat ik ooit meer dan een 1 dollar heb betaald per maand voor het datagebruik.

PayPro: Al mijn betalingen lopen via PayPro, hartstikke makkelijk want er wordt meteen een factuur gemaakt en gemaild als een koper betaalt via de betaallink. PayPro werkt met modules waarvoor je per module een maandelijks bedrag betaalt. Je kunt allerlei uitbreidingen doen door extra modules als maandabonnement af te sluiten, denk aan termijnbetalingen en affiliate. Ik maak o.a. gebruik van de modules 1) betaalpagina á € 15,00 per maand, 2) facturen maken en versturen á € 7,50 per maand en 3) gespreide betalingen en abonnementen á € 25,00 per maand.

Recurpost: hiermee automatiseer ik mijn social media posts. Het krachtige van deze tool is dat je een bibliotheek aan legt met te plaatsen content en dat deze nooit leegloopt. Eenmaal content in een bibliotheek geplaatst, is de rest van je leven er gebruik van kunnen maken. Bij andere tools wordt een geplaatst bericht op social media verwijderd uit de tool en moet je periodiek telkens weer de content aanvullen. Daarnaast is deze tool ook nog eens zeer betaalbaar!

TransIP: ik heb heel wat domeinnamen, en ik reserveer ze allemaal hier. Ik gebruik TransIP alleen om domeinnamen te reserveren. De hosting van mijn websites doe ik via onderstaande partner (kostentechnisch interessanter). De bij TransIP geclaimde domeinnamen verhuis ik daarvoor naar deze partner, slecht een minuutje werk.

RobHosting: ik heb diverse websites en heb daarvoor een pakket om deze allemaal (en meer als ik wil) te hosten bij deze Nederlandse hostingpartner. Websites zijn het hart van mijn online bedrijf, dus waar ik ze onder breng is erg belangrijk. Het is niet een zomaar gekozen partner, de eigenaar van dit bedrijf is een hele goede vriend. Ik heb jarenlang mijn websites via Amerika gehost, maar begin 2018 ben ik overgestapt naar Robhosting wat financieel ook nog eens voordeliger bleek te zijn.

OptimizePress: Al mijn websites draaien op WordPress waarop ik vervolgens OptimizePress installeer. Er zijn een aantal favoriete concurrerende spelers op de markt, maar voor mij blijft OptimizePress eruit springen. Ook omdat het gaat om een eenmalige investering (aankoop), waarbij je bij andere grote spelers aan jaarlijkse abonnementen vast zit.

SurveyMonkey (gratis optie): dit is mijn favoriete tool om enquêtes mee te kunnen houden, vragenformulieren mee te maken. Enkele uitzonderingen daargelaten gebruik ik de gratis versie van deze tool. Een hele enkele keer heb ik een betaalde versie nodig. Ik sluit dan een maandabonnement af, en meestal kan ik binnen die maand ook weer opzeggen.

Audacity (gratis): met deze gratis tool, te installeren op je computer, kun je audio's opnemen. Ik werk hier al mee sinds mijn beginjaren als hypnotherapeut, vanaf begin 2000 dus. Op YouTube staan de nodige instructiefilmpjes hoe het werkt en hoe ermee te starten. Audacity kan heel veel, maar je hebt slechts de basis nodig. Zorg dat je een goede microfoon hebt, want de kwaliteit van je opname hangt in grote mate daarvan af (des te minder tot niet hoef je te corrigeren via Audacity, mits je al weet hoe dit te doen).

Screencast-O-Matic (gratis optie): video's neem ik graag op via deze tool, ik werk er al vele jaren mee. Een bekende concurrent is Camtasia, veel geprezen door marketeers. Maar... Camtasia is vele malen duurder én met SOM kun je alles doen wat je nodig hebt om een goede video op te nemen. Je kunt een video opnemen van jezelf, je scherm (bijvoorbeeld een presentatie), en scherm met jezelf (in een klein vierkantje onder in het scherm). Ik gebruik deze tool vooral bij vlogs en vooraf op te nemen videotrainingen. Ik werk met een betaalde versie.

LastPass (gratis optie): Nooit meer al je wachtwoorden hoeven te onthouden, behalve één? Sinds 2017 ben ik gaan werken met LastPass... was ik dat maar eerder gaan doen! Ik heb een gratis versie en omdat ik veel programma's online gebruik, is het heerlijk dat LastPass alle inloggegevens voor mij onthoudt.

 

© 2018 Sandra Derksen - BeVision - Alle rechten voorbehouden