10 Tools Die Ik Gebruik Om Cliënten Online Te Begeleiden

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Een belangrijk aspect van mijn visie hoe ik graag mijn business en praktijk wil voeren is dat ik in staat wil zijn om 100% virtueel te werken. En het mooie is dat dankzij internet dit tegenwoordig mogelijk is… anders zou ik er ook nooit op gekomen zijn 🙂

Dit biedt mij allerlei waardevolle voordelen, waarvan toch wel de belangrijkste de vrijheid is om vrij van locatie met mijn cliënten te werken. Dus waar ik ook ben op de wereld, mijn praktijk en actieve en passieve inkomstenstroom draait gewoon door.

Zo heb ik dat dit jaar al een tweetal keren live kunnen ervaren toen ik beide keren een week voor een trainingsprogramma in Amerika zat. De sessies met mijn cliënten gingen gewoon door.

En eind van dit jaar duik ik er helemaal in door een droom in vervulling te laten gaan die symbool staat voor de ultieme verwerkelijking van mijn virtuele praktijk. Want samen met mijn man en business partner Peter ga ik 8 weken naar Bali. Alles gaat daarin gewoon door wat betreft onze business, terwijl wij genieten van een hopelijk heerlijk verblijf.

Een online praktijk rust op een aantal pijlers. Zo is één cruciale daarvan de technologie waar je gebruik van maakt om cliëntcontact te onderhouden.  Er is van alles mogelijk en gelukkig vind ik het erg leuk om uit te zoeken wat er allemaal kan en hoe dit werkt.

Overigens… een computer (of laptop, tablet) en internetverbinding zijn natuurlijk eerste voorwaarde. Je hebt zelfs niet eens een telefoon nodig als je wilt, alhoewel een smartphone wel erg handig kan zijn. Zelf gebruik ik veel mijn iPad, maar dat is niet essentieel.

Graag deel ik met jou een aantal tools waar ik goede ervaringen mee heb en momenteel mee werk.  Zonder deze zou ik geen virtuele praktijk hebben. Ik beperk mij even tot de meest essentiële tools die je nodig heb voor het cliëntcontact. Meer heb je niet nodig om direct aan te de slag te kunnen.

1.    Skype

Het ene moment heb ik telefonisch contact met een cliënt en het andere moment via Skype. De keuze hangt van twee factoren af: de duur van de sessie en de locatie.

Allereerst bel ik altijd mijn cliënten, dat is een service die ik verleen als onderdeel van het programma waar ze aan deelnemen zodat ze op de gemaakte investering geen belkosten erbij hebben voor de 1 op 1 sessies.

Ik heb op dit moment een zeer aantrekkelijk mobiel Telfort abonnement waardoor ik alleen voor de eerste tien minuten hoef te betalen. Als ik dus een sessie van 60 minuten heb, zijn de overige 50 minuten gratis. Skype gebruik ik als ik in het buitenland zit of langere intensives heb ik mijn cliënten.  Maar uiteraard zou ik Skype ook continu kunnen gebruiken, waarbij je kunt kiezen of je wel of niet videocontact hebt met elkaar.

2.    Ringcredible

Dit is een App die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Ik heb hem als reserve beschikbaar naast mijn telefoon en skype. Het grote voordeel van deze app is dat ik heel goedkoop kan bellen naar het buitenland. Zo heb ik bijvoorbeeld een cliënt in Amerika die ik voor slechts 1 cent per minuut bel. Deze app gebruik ik alleen in mijn cliëntcontact als de skypeverbinding niet optimaal is.

3.    Call Recorder, Evaer, Audio Memos

Dit zijn allemaal opnamemogelijkheden voor het gesprek met je cliënt. Mijn cliënten ontvangen namelijk altijd een opname van de sessie. Call Recorder (gratis) en Evaer (eenmalig $ 19,95) werken alleen op een computer of laptop en nemen Skype gesprekken op. Evaer heeft nog als voordeel dat het ook video opneemt.

Op mijn Ipad en smartphone gebruik ik de app Audio Memos (zowel voor Android als Apple). Als je trouwens graag meer wilt weten wanneer ik welke gebruik en enkele weetjes waar je op moet letten, vertel ik je dat graag in mijn gratis lunchwebinar Slimme Tips & Tools Voor Een Succesvol Online Praktijk op donderdag 14 augustus.

4.    Wetransfer, Copy en Dropbox

Mijn cliënten krijgen dus altijd een audio opname van onze sessie. Ik deel ze met de volgende drie tools: wetransfer.com, Copy of Dropbox. Ik werk steeds meer met Copy omdat deze 15 Gb geeft en mijn gratis Dropbox account van 2 Gb snel vol zat. Binnen 5 minuten heb je een Copy account aangemaakt en als je gebruik maakt van deze link krijgen we beiden 5 Gb kado.

5.    Instant Teleseminar en Teminar

Ik werk niet alleen 1 op 1, maar ook met groepen.  Tot maximaal 5 personen kun je gebruik maken van de gratis Skype versie. Bij een betaalde versie (die ik overigens niet heb) kun je dit uitbreiden naar meer mensen.

Maar je kunt ook kiezen voor een teleconferentie tool die een aantal voordelen heeft die Skype niet heeft. Het is al een blog op zichzelf om hier meer over te schrijven, dus ik beperk mij voor nu tot de belangrijkste reden waarom ik kies voor Teminar of Instant Teleseminar. Als ik een verbinding wil hebben waarin ik meer wil sturen wie wanneer wat zegt, gebruik ik géén skype. Als ik daarnaast de lijnen van de mensen die inbellen wil kunnen muten zodat ik een zo ruisvrij mogelijke opname heb, kies ik géén skype.

Tot medio dit jaar heb ik altijd gebruik gemaakt van Teminar, een Nederlandse online tool. Recentelijk ben ik overgestapt naar Instant Teleseminar waar ik helemaal enthousiast over ben. Teminar is perfect als je start en af en toe eens een groepscontact hebt. Je kunt namelijk per keer betalen en kiezen voor wel of geen opname wat meteen scheelt in de kosten.

Ik heb echter minimaal 2 tot 4x per maand een groepscontact waardoor Instant Teleseminar kostentechnisch voordeliger is… naast nog wat extra aantrekkelijke functionaliteiten die Teminar niet biedt. Instant Teleseminar werkt echter op maandelijkse abonnementsbasis, die je overigens ook steeds per maand kunt afsluiten oftewel opzeggen. Ze hebben hier een 21 dagen testversie beschikbaar voor 1 dollar.

Wil je weten wat ik nog meer gebruik?

Uiteraard gebruik ik nog veel meer tools om mijn hele marketing, sales, office en business management virtueel te laten verlopen. Want het is uiteraard ook belangrijk dat ik zichtbaar blijf voor potentiële cliënten, of ik nu hier in Nederland ben of elders op de wereld. En daarnaast maak ik nog van een aantal tools gebruik voor het maken van online producten waar ik passief inkomen mee realiseer.

Op 14 augustus geef ik de gratis lunchwebinar Slimme Tips & Tools Voor Een Succesvol Online Praktijk.  Je kunt er hier meer over lezen en je aanmelden.

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave A Response

tien + vier =

* Denotes Required Field