De Realisatie Van De Nummer 1 Op Mijn Virtuele Praktijk Bucket List

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

In 2012 begon de wens te groeien dat ik mijn dienstverlening meer online wilde aanbieden. Het leek mij helemaal geweldig als ik plaatsongebonden kon werken zodat ik van waar dan ook in de wereld waarde kon bieden.

Niet dat ik nu zo’n reislustig typ ben, helemaal niet zelfs. Maar het is voor mij één van de aspecten van creëren van vrijheid in je leven. Dat ik bij wijze van spreken kan emigreren en nog steeds gewoon mijn business heb lopen.

Of dat wij er niet voor hoeven te sparen om een langere reis of verblijf in het buitenland mogelijk te maken en de kosten van thuis te dragen plus de kosten van het verblijf in het buitenland. Omdat je gewoon blijft werken en inkomsten genereert.

En het leek me helemaal mooi als ik daarbij ook nog tijdsongebonden kon werken door passief inkomen – oftewel inkomsten op de automatische piloot – te creëren via allerlei producten en programma’s.

Heel fijn natuurlijk dat mijn man en tevens business partner Peter Derksen dat ook zag zitten en het scheelt dat we geen kinderen hebben.

Vaak zei ik gekscherend als voorbeeld van deze verwerkelijking dat we dan een paar maanden op Bali konden verblijven en van daaruit gewoon bleven doorwerken terwijl we intussen genoten van de Bali-ervaring.

Ik ben een keer al weer zo’n 18 jaar eerder een paar dagen op Bali geweest en het is me altijd bijgebleven om daar nog eens naartoe terug te gaan en er dan ook langer te verblijven.

Dus wat mij betreft was dat wel wat bovenaan mijn bucket list stond in het hebben van een virtuele onderneming.

Sinds die tijd heb ik er dan ook naar toegewerkt om alles zo in te richten dat dit mogelijk zou zijn. Niet zozeer naar Bali, maar naar het realiseren van die vrijheid.

Een proces wat zich vooral eerder in je mindset afspeelt en je dan dient te vertalen naar je coach programma’s, want qua techniek is het eigenlijk allemaal zo te realiseren.

Een telefoon, computer en internet en wat handige tools is eigenlijk alles wat je ervoor nodig hebt. Mijn praktijk rondom Licht Op Je Zelf en onze onderneming Bloeiende Praktijk staat nu zo dat ik 100% virtueel kan werken.

Ik kon al twee keer proefdraaien toen ik dit jaar twee keer naar Amerika ging vanwege een marketing training. De coach sessies die ik met mijn Bloeiende Praktijk klanten en Licht Op Je Zelf cliënten had gingen toen gewoon door.

In mei gebeurde er iets in de nabije persoonlijke omgeving waardoor je opnieuw beseft dat het leven altijd DIT moment is. Er zijn honderd duizenden redenen voor straks en later en uit te stellen, maar veelal is geen enkele nu echt logisch.

We hakten spontaan de knoop door en kochten twee retourtickets naar Indonesië. Heel spannend en opwindend zo’n besluit, kan ik je vertellen.

Hoe lang zullen we gaan? We kunnen 4, 6 of 8 weken. Een visum is mogelijk voor 60 dagen. OK, we gaan voor de maximale ervaring, dus het werd uiteindelijk 8 weken.

Belangrijkste aandachtspunt was toen iemand vinden die in ons huis wilde oppassen en dan vooral op onze toen vier en nu vijf katten. De laatste uitbreiding was een kitten kadootje van Peter toen ik eind juni terug kwam van mijn tweede reis naar Amerika 🙂

Iemand anders zou dit misschien eerst geregeld hebben en dan pas van de veilige garantie de reis geboekt. Wij hadden er vertrouwen in dat het zich wel zou regelen. Ik had al een paar ideeën.

Mijn eerste voorkeur ging uit naar Petra Hubbeling die ik kende via Social Media. Petra heeft al haar bezittingen achter zich gelaten en past op andermans huizen vanuit de filosofie ‘Op iedere plek op aarde ben je ‘thuis’ wanneer je alles in je draagt’.

Wil je hier meer over lezen, kijk dan hier op haar site, waar ook een agenda staat wanneer zij beschikbaar is om op huizen te passen. Misschien wel die van jou 🙂

Petra bleek beschikbaar met een voorbehoud vanwege wat plannen die ze had om in die tijd zelf ook in het buitenland te verblijven als ze haar visum rond kreeg.

Twee weken geleden liet ze ons weten dat haar plannen doorgingen en heel fijn, ze bood ons meteen een alternatief aan. Eunice Frijde, een gelijkgestemde, die hetzelfde doet.

Afgelopen maandag is Eunice bij ons geweest om kennis te maken, zodat we wederzijds konden ervaren of er een match was.

Wat ik nu zo leuk vind – naast de spirituele visie waarmee ze in het leven staat – is dat ze zelfs ook online (sociaal) ondernemer is. Terwijl zij op andermans huizen past, heeft ze haar telefoon, tablet en laptop bij zich en doet zij haar werk.

De match was er en vandaag heeft ze laten weten dat ze graag op onze huis en de katten past. Jihaaaa! 🙂

Ik had me er tot op heden eigenlijk nog geen zorgen over gemaakt, maar het is toch heel ontspannen om te weten dat dit geregeld is.

Nu nog een aantal andere voorbereidingen, waar ik je graag over vertel in andere blog(s).

Waarom deze blogreeks van Bloeiende Praktijk Op Reis? Wij hopen hiermee anderen te inspireren die er – misschien stiekem – van dromen om zelf een praktijk of coach onderneming een korte of langere periode vanuit het buitenland te voeren. Of gewoon al vanuit Nederland zelf. En voor onszelf is het gewoonweg ook leuk om een verslaglegging te hebben van dit avontuur 🙂

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave A Response

negentien − 14 =

* Denotes Required Field