3 Simpele Stappen Om 20-30-40 Procent En Meer Te Verdienen

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Om mij heen zie ik collega’s worstelen om een goed inkomen te realiseren met hun praktijk. Wist je dat zelfs 80% van de coaches hun service combineren met een baan?

Vermoedelijk dat het grootste deel hiervan dit doet omdat ze anders financieel niet rondkomen. Dit is even een aanname, maar wel één op basis van een vraag die ik regelmatig stel:

‘Als jij met jouw expertise voldoende inkomsten kunt realiseren om van te leven, zou je dan nog in dienst blijven?’

Ik heb nog nooit iemand ‘Ja!’ horen zeggen. Ze zouden allemaal meteen ontslag nemen, hun hart volgen en doen wat ze écht leuk vinden!

Tot dat moment blijft het niet meer dan een hele leuke hobby die voldoening geeft, maar ook frustratie omdat het niet volop geleefd kan worden. Het voelt alsof je schaakmat staat.

Zo had ik eens een Licht Op Je Zelf cliënte (mijn activiteiten waarbij ik vrouwen begeleid hun relatie met eten en zichzelf te helen), die naast haar baan ook een praktijk had. Ondanks een best leuke baan was deze behoorlijk stressvol en wat ze het allerliefst deed was haar praktijkactiviteiten. En mijn indruk was dat ze daar ook heel talentvol in was. Dit kon echter alleen maar in de avonduren, want overdag moest ze werken. Uiteindelijk werd het haar allemaal te druk, raakte ze overspannen en moest ze haar praktijk (!)stopzetten om op verhaal te komen.

Zo kan ik wel even doorgaan. Legio voorbeelden waarbij uiteindelijk geld bepalend is voor keuzes. Het is ogenschijnlijk niet romantisch, spiritueel of wat dan ook wat voor verhaal je erover hebt (geld is een verbazingwekkend beladen onderwerp), maar je er NIET mee bezig houden heeft grote consequenties.

Het is de harde ‘klinkende’ werkelijkheid die bepalend is voor de ‘hartvolle’ waardebiedende kant van transformationele professionals. Het maakt het mogelijk wel of niet je passie en talenten te leven.

Daarom drie simpele basisstappen hoe jij je inkomsten een boost kunt geven. Waarmee je 20-30-40 procent of zelfs veel meer kunt gaan verdienen. En niet eenmalig waarna je stil staat, maar keer op keer, in een continu stijgende lijn.

Hier de drie stappen.

1. Krijg die resultaten die jouw cliënten dankzij jouw begeleiding ervaren glas helder

De grote fout die therapeuten, coaches, counselors etc. maken is dat ze dat wat ze te bieden hebben niet concreet genoeg maken. Het gaat jouw potentiële cliënt er echt niet om of jij NLP, EFT, hypnose, massage of wat dan ook kent en doet. Dit zijn alleen maar middelen tot een doel. En het doel is de oplossing van een probleem, oftewel het resultaat. Als je begint je resultaten te communiceren heeft dit een cliëntmagnetische werking.

Bonustip: het beste kunnen anderen dit vertellen. Zorg dus dat je testimonials krijgt van tevreden cliënten. Dat is de beste social proof die er is die vertrouwen creëert.

2. Stroomlijn je service in pakketten en programma’s op een manier die zowel simpel als waardevol (resultaatgericht) is

Dit is hét geheim om je inkomen een boost te geven. Zolang jij op uurtje-factuurtje niveau blijft zitten, geeft dit je geen onderscheidende voorsprong op je collega’s die hetzelfde doen. Je blijft meedoen in het uurtje-factuurtje dilemma dat heel veel nadelen heeft.

Uiteraard lost je pakket of programma een specifiek probleem op en leidt het naar resultaten.

3. Verhoog je tarieven… onmiddellijk!

Eén van de belangrijkste fouten die ik maakte voordat ik echt wist hoe je een programma moest aanbieden, was om een programma te maken die bestond uit x sessies maal mijn toenmalige uurtarief. En daar vervolgens een kleine korting op aanbieden om het aantrekkelijk te maken dat het in één keer betaald werd.

Ik vond dat toen best creatief van mijzelf en omdat cliënten het vooraf al betaalden was het ook prettig… maar ‘oh boy’… ik wist toen nog niet wat ik sindsdien geleerd heb! 🙂

Als jij je programma gaat aanbieden en je resultaten ervan helder hebt, stel dan vast hoeveel jij eigenlijk écht per uur wilt verdienen. Neem dit dan mee in de calculatie hoe jij je uiteindelijke programmatarief bepaald. Voor minder doe je het niet meer!

 

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave A Response

3 × 2 =

* Denotes Required Field