4 GROTE Voordelen Als Jij Je Unieke Systeem Hebt

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Eén van de belangrijkste aspecten van het programmagericht werken en het betaald worden naar waarde in plaats van tijd, is door je eigen unieke systeem te creëren.

Wat is je eigen unieke systeem? Het is simpelweg een stap voor stap proces waar jij je cliënten doorheen leidt om resultaat te halen.

Voor veel transformationele professionals als therapeuten, coaches en healers is dat wat ze doen lastig te concretiseren. Dit leidt er vaak toe dat het met vaag, zweverig of ‘gebakken lucht’ geassocieerd wordt.

Niets is natuurlijk minder waar, maar het is vaak lastig woorden te geven wat het dan is wat je precies doet.

Niet als je een uniek systeem hebt! Via je unieke systeem kun je precies vertellen wat je stap voor stap gaat doen en welk mini-resultaat elke stap heeft.

Het hebben van een uniek systeem geeft je een aantal hele belangrijke voordelen, namelijk:

1. Mensen houden van een stap voor stap plan

Mensen zijn er gek op! Het geeft ze een duidelijk en tastbaar stap voor stap aanpak dat ze ‘alleen maar’ hoeven te doorlopen en hun specifieke probleem oplost.

Zeg nu zelf, hoe is het voor jou als je bij een professional komt met je probleem en de een – zonder een uniek systeem en een programma – zegt: ‘Gemiddeld heb ik tussen de 10 á 15 sessies nodig , maar dat hangt helemaal af van…’

Of de ander met een uniek systeem zegt: ‘Ik heb precies voor dit probleem een 90 dagen programma waarin we ABC in X stappen oplossen en DEF het resultaat is, zodat jij…’

Het eerste voorbeeld is hoe de meesten werken, het laatste voorbeeld is echter wat de grootste voorkeur heeft bij potentiële cliënten.

2. Het vuurtoren effect

Het geeft je onmiddellijk een onderscheidend vermogen ten opzichte van al die tig andere collega’s in je directe omgeving die ‘hetzelfde’ doen als jij.

En in dit geval is ‘hetzelfde’ de methodiek die je gebruikt, de scholing die je hebt gehad en waar de meesten zichzelf mee positioneren: NLP-er, hypnotherapeut, coach, masseur, EFT-er, EMDR-er, enzovoort.

Om extra indruk te maken, noemt men de hele waslijst op van alle technieken waarin men bekwaam is, plus een hele waslijst van problemen die ermee opgelost kunnen worden. Ik zegt dit omdat ik dit jaren terug ook zo heb gedaan… omdat iedereen dit zo deed. En je hoeft maar websites te bezoeken van collega’s of je ziet nog steeds vaak gebeuren.

Alhoewel dit in eerste instantie indruk kan maken op je potentiële cliënt, geeft het geen onderscheiding als deze vijf verschillende websites bezoekt en op al deze websites staat een indrukwekkende lijst van wat men allemaal voor methodes kan en welke problemen opgelost kunnen worden.

De professional die eruit springt is degene die voorbij al deze technieken een heel concreet antwoord heeft op het probleem van de zoekende potentiële cliënt: een pagina met informatie over het unieke systeem (programma) dat het specifieke probleem oplost. Bingo! Dát wil de geïnteresseerde cliënt lezen.

3. Bouwt en ankert je expert status

Je unieke systeem creëert geloofwaardigheid en dus vertrouwen bij je (potentiële) cliënten dat jij als professional het helemaal uitgedacht hebt. Vertrouwen is uiteindelijk van doorslaggevend belang of iemand wel of niet cliënt bij je wordt en het heeft tevens invloed op het resultaat. Je wilt dus maximaal vertrouwen creëren.

Je unieke systeem helpt je tevens veel effectiever en makkelijker te communiceren wat je doet wat je zichtbaarheid enorm doet toenemen.

4. Creëert leverage en mogelijkheden van andere inkomstenstromen

Op het moment dat jij je unieke systeem hebt, gaat er een hele nieuwe creatieve wereld van waardebiedende én financiële mogelijkheden voor je open. Ik zie dat keer op keer gebeuren bij professionals die ik coach, als ook in mijn eigen praktijk.

Niet alleen ontdek je hoe je voor elk uniek probleem een nieuw uniek systeem kunt creëren, je creëert een enorme bron van potentiële inkomstenmogelijkheden voor je praktijk.

Je kunt je unieke systeem vertalen naar online programma’s en producten, membership (leden) programma’s, 1 op 1 of groepsprogramma’s, een boek, (betaalde) lezingen aan de hand van je unieke systeem en nog zo veel meer.

Mede dankzij de komst van internet zijn je mogelijkheden hierdoor enorm toegenomen door offline en online opties met elkaar te combineren.

Marketing Handboek Succesvolle PraktijkWil je meer weten over het creëren van je unieke systeem en programma’s? Je leest er alles over in het Marketing Handboek voor een Succesvolle Praktijk van Jeanet Bathoorn en mij dat medio januari op de markt komt. Je kunt hem nu alvast reserveren inclusief extra bonussen die TIJDELIJK tijdens de voorverkoop beschikbaar zijn. Je leest er hier meer over.

 

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave A Response

een × 1 =

* Denotes Required Field