Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Recentelijk heb ik een beslissing genomen om een bedrag te investeren in een intensief mastercoach jaarprogramma bij mijn business mentor in Amerika waar ik ook een leuke middenklasse auto van had kunnen kopen (waar ik overigens geen enkele wens toe heb 🙂  ).

Waarom?  Omdat ik een grootse droom heb en deze investering mij verder gaat helpen dit in de wereld te zetten. Daarbij heb ik het vertrouwen in mijzelf dat ik deze investering in veelvoud ga terugverdienen, net zoals bij mijn voorgaande investeringen.

Zonder enige twijfel…

Meestal…

Want terwijl ik deze stap heb gezet en daarmee ook de grootsheid van mijn droom claim, is er soms ook angst, twijfel en onzekerheid aanwezig. Vooral als je net zo’n megagrote investering hebt gedaan, kan ik je vertellen!

Maar er is telkens weer iets anders aanwezig wat sterker is dan dit en ik gaf het laatst ook woorden aan mijn man Peter tijdens onze gebruikelijke avondwandeling. Want… niet gehoor geven aan mijn droom en toegeven aan mijn angst, twijfel en onzekerheid is voor mij hetzelfde als zelfverloochening en niet in waarheid leven met mijzelf. En…

Dat. Is. Geen. Optie.

Weet ik of ik slaag mijn grootse droom in de wereld te zetten? Ten diepste kan ik dat niet weten. En dat hoeft ook niet. Want vanuit dit niet-wetende weten claim ik mijn droom en kan het bewijs zich alleen maar manifesteren als ik dat diepe gevoel in mij bestaansrecht geef en de stappen zet die ervoor nodig zijn.  Voor de rest kan ik niets anders dan mijzelf overgeven en mij verbinden met het vertrouwen dat als ik mijn waarheid leef het juiste vorm krijgt.

In de praktijk komt het dan in essentie nog maar op één ding aan om dat ideaalbeeld te manifesteren waarin ik die droom leef en ben.

Want je wordt wie en waar je wilt zijn door actie te nemen, door te DOEN.

Bijvoorbeeld:

  • Je wordt een moeder of vader door een baby te krijgen
  • Je wordt een wereldreiziger door een vliegticket te kopen
  • Je wordt een autorijder door rijlessen te nemen
  • Je wordt een auteur door een boek te schrijven
  • Je wordt een therapeut door je eerste cliënt te helpen

Je wordt niets van dit alles door er alleen maar over te fantaseren, na te blijven denken, door research te doen, door reisfolders te bladeren, door meer aan jezelf te werken, of lijstjes te maken van wat je zou kunnen en moeten doen.

Je wordt niets van dit alles als je niet de benodigde stappen zet die daar naartoe leiden. En ja… soms voelt zo’n stap als een reuzenstap, een sprong zelfs.

De ironie is dat hoe harder jij je best doet om eerst te proberen er klaar voor te zijn, hoe verder jij verwijderd raakt van simpelweg ‘er klaar voor zijn’.

Voor wie en waar je wilt zijn, is nóóit een beter moment aanwezig dan DIT moment.

Dingen hoeven niet duidelijker te worden voordat…, je hoeft niet langer voor te bereiden voordat…, je hoeft niet meer te werken aan jezelf voordat…, je hebt niet meer bewijzen nodig, voordat… of de omstandigheden hoeven niet beter te zijn, voordat…

‘Voordat’ bestaat niet… behalve als verzinsel in je hoofd. Angst, onzekerheid en twijfel gedijen hierop. Het universum – waar JIJ de bron van bent – werkt zelfs zo dat vanwege deze,  veelal onbewustere gedachten, je precies die omstandigheden op je weg creëert die je verleiden en beproeven in je excuusverhalen.  En afhankelijk van waar je voor kiest, blijf jij ze in stand houden of transformeer jij ze waarmee ze zich kunnen oplossen.

Een van de waarheden van leven is het leven te LEVEN.

Net zoals het leven nooit DAN is, maar altijd en alleen maar NU.

Dus maak de mindset shift van:

  • “Het is nog niet de juiste tijd” naar “Er is nooit een beter moment dan dit moment.”
  • “Ik ben er nog niet klaar voor” naar “Ik ben er zo klaar voor als ik op dit moment kan zijn.” 
  • “Ik weet het niet hoor” naar “Ik weet alles al wat ik op dit moment moet weten.”

En weet dat falen niet is dat je het niet goed doet. Falen is dat je dát wat in jou geleefd wilt worden NIET DOET.

Als ik terug zou kijken op mijn leven, weet ik tenminste dat ongeacht de uitkomst die gaat ontstaan, ik mijn waarheid heb geleefd en mij voor de rest door het universum heb laten verrassen hoe deze verder uitdrukking heeft gekregen.

Dat angst, twijfel en onzekerheid geen door het denken geconstrueerde gevangenis hebben gecreëerd waarin mijn ware zelf niet tot uitdrukking kon komen, maar dat ik heb gekozen voor de vrijheid om te zijn wie ik ben en te doen wat ik het liefste wil doen.

Dát… gun ik jou ook!

Ik heb tot slot twee vragen aan jou.

  1. Als jij je droom weet wat je graag wilt – en ik ga er even vanuit dat je deze diep van binnen weet! – zet jij dan op dit moment de stap die hiervoor nodig is?
  2. En als jij een reuzensprong zou moeten maken om jouw droom in de wereld te zetten, welke sprong zou je dan nemen?  Vertrouw op dat antwoord, want deze komt vanuit het licht, het universum, God, je diepste zelf, innerlijke weten, of hoe jij het ook wilt noemen <3

Ecover soft - webversie****

Ben je geïnteresseerd hoe ik je kan begeleiden jou te helpen de praktijk en het leven te creëren zoals jij dat wilt? Houd dan je mail in de gaten want in de komende dagen ontvang je van mij een super mogelijkheid om mijn hulp te krijgen. Sta je nog niet op mijn maillijst, download dan in elk geval het gratis deel uit mijn boek ‘Marketing Handboek voor een Succesvolle Praktijk’, dan sta je direct op mijn maillijst 🙂

Daarnaast geef ik dinsdag 1 en woensdag 2 december het gratis webinar ‘Je Eerste 50.000 Euro Per Jaar!’ Lees er hier meer over. 

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

1 Comment

Leave A Response

twee × drie =

* Denotes Required Field