Wat ik het Eerst Zou Doen als ik Nu Opnieuw mijn Praktijk Zou Starten (deel 1)

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Sinds ik mijn praktijk ben gestart rond 1999 is er enorm veel veranderd in het landschap om zichtbaar te worden voor je potentiële cliënten en deze aan te trekken. De komst van Internet heeft daar zonder enige twijfel een revolutie in veroorzaakt. Het heeft dit proces zowel vereenvoudigt als ook bemoeilijkt door de veelvoud van mogelijkheden en de technische kant ervan.

Eén van de dingen die mij opvalt als ik collega’s – en daarmee bedoel ik therapeuten, coaches, counselors, healers, masseurs etc. – spreek, is dat men in hun marketing met goede bedoelingen druk is met van alles en nog wat. En als ik druk schrijf, dan bedoel ik actief in plaats van productief en effectief. Het vaak minieme resultaat is niet in balans met de inspanning en tijd die het heeft gekost. Heel vaak signaleer ik dat zaken in de verkeerde volgorde gebeuren en dat de prioriteit op de verkeerde plek wordt gelegd.

Ik heb het voorrecht dat ik meer dan 13 jaar na start eindelijk een bloeiende praktijk heb kunnen opbouwen. En dat was niet een kwestie van geduld hebben, daar heb ik een aantal dingen voor moeten doen.

Dat bracht mij tot de vraag: ‘Wat zou ik met de kennis die ik nu heb als EERSTE doen als ik NU OPNIEUW met mijn praktijk zou starten?’ En ik kan je vertellen dat toen mijn businessmentor vorig jaar in een training onthulde wat zij als eerste zou doen, ik met gespitste oren luisterde naar wat zij te vertellen had!

Lees hieronder 5 punten waar ik mij het eerst op zou focussen als ik nu opnieuw mijn praktijk zou starten (en wat ik onder andere niet meer zou doen).

Ik zou…

  1. Ik zou gaan staan in mijn DROOM

Ik zou niet zomaar gewoon mijn praktijk beginnen en tevreden zijn (af en toe eens) mensen te helpen. Ik zou zeker niet meer denken ‘wat ik wil, is niet voor mij weggelegd’ of ‘kan ik het toch niet’. Ik zou durven dromen en mijzelf een dag of meerdere dagen focussen op de vraag:  wat als ik mijn ideale praktijk en leven (want voor mij is dit en/en) in de wereld mag zetten, hoe zou dit eruit zien?

Ik zou mijn droom serieus nemen, omdat ik de spirituele overtuiging heb dat dit de wijze is waarop het leven, het universum, het licht, God (of hoe je het ook wilt noemen) zich door mij heen wil manifesteren. Daar zou ik op vertrouwen en ik zou erop vertrouwen dat deze Bron mij dan ook draagt naar wat gemanifesteerd wil worden.

  1. Ik zou mijn KENNIS EN ERVARING IN PROGRAMMA’S EN PRODUCTEN VERPAKKEN

Eén van de dingen die ik nóóit meer zou doen als ik nu een praktijk zou starten, is mijn diensten aanbieden volgens een uurtje-factuurtje businessmodel. Oftewel waarbij de cliënt mij betaalt voor mijn tijd. Ik zou mij laten betalen voor mijn waarde en resultaten. Zelfs als ik net mijn opleiding heb afgerond, of zelfs nog afstuderende ben, zou ik gaan nadenken (en uiteraard actie ondernemen) hoe ik wat ik te bieden heb kan verpakken in mijn eerste waardebiedende high-end programma. Ik weet dan dat ik daardoor met de meest gecommitteerde en leuke cliënten kan werken, die bereid zijn goed te betalen voor wat het programma en ik ze kan bieden.

  1. Ik zou mijn aanbod vertalen naar de PIRAMIDE VAN SUCCES

Als ik eenmaal mijn high-end aanbod heb gecreëerd, zou ik van daaruit mijn Piramide van Succes in concept uitwerken. Dat hoeft trouwens maar een uurtje werk te zijn! De Piramide van Succes is een kreet die ik zelf heb bedacht voor een in marketingland bekende wijze van je aanbod samenstellen en positioneren. In het kort komt het erop neer dat ik om te starten drie niveaus heb waarop ik mijn expertise kan aanbieden. De top van de piramide en tevens mijn prioriteit is mijn high-end aanbod, mijn beste aanbod dus. Van hieruit zou ik vanuit het high-end aanbod een middle end en een low end aanbod creëren, zodat ik de cliënten die de high-end investering niet kunnen maken desgewenst een alternatief kan bieden zodat ik ze nog steeds kan helpen en waarde kan bieden .

  1. Ik zou het meest effectieve doen wat nodig is om CLIËNTEN AAN TE TREKKEN

Na het opzetten, het creëren van mijn aanbod, is er nog maar één prioriteit, oftewel zoals mijn businessmentor zo treffend kan zeggen ‘Go Get The Cliënt!’. Nu is dit het onderdeel waar het de rest van je ondernemerschap om draait en de mogelijkheden zijn enorm wat je hierin kunt doen. Omdat ik met de kennis van nu goed inzicht heb wat effectief werkt om cliënten aan te trekken, zou ik mij als ik opnieuw zou starten beperken tot een aantal wervingsstrategieën. Daarnaast zou ik zeker een aantal dingen NIET als eerste doen, die ik juist veel professionals wel zie doen en wat ze helaas cliënten, tijd en geld kosten en onnodige stress en frustratie geven.

Je moet alleen nog even geduld hebben, want wat het is wat ik wel en niet als eerste zou doen, ga ik je binnenkort in het volgende en tevens laatste deel van deze blogserie vertellen!

  1. Ik zou investeren in KENNIS EN COACHING

Ik zou nu zeker niet meer zo’n 13 jaar wachten om te investeren in marketing- en businesskennis en coaching (bijna onvoorstelbaar eigenlijk als ik daar nu zo bij stil sta). Inhoudelijk met cliënten werken of weten hoe je AAN je praktijk werkt en cliënten aantrekt vraagt compleet andere kennis, mindset en vaardigheden.

Ik zou niet meer als eerste investeren in een andere inhoudelijke opleiding na de voltooiing van mijn opleiding tot hypnotherapeut, omdat ik denk dat ik daardoor nog aantrekkelijker en beter zou zijn om cliënten aan te trekken. Ik zou niet meer jaren aanmodderen en ploeteren en op eigen houtje maar van alles uitzoeken en proberen.

Ik zou zo snel als mogelijk op zoek gaan en investeren in een goede businesscoach met een stap-voor-stap (zeer belangrijk!) programma wat in elk geval gericht is op het leren van hoe ik high-end gericht kan werken. Dus ook niet via een (online) zelfstudie programma, maar met persoonlijke coaching! Mijn droom, mijn cliënten en ikzelf verdienen het beste, dus ik wil zelf ook zoveel mogelijk high-end :). Ik heb hiervoor alleen al in de afgelopen twee jaar in Amerika bijna een halve ton geïnvesteerd! En niet alleen heb ik meer dan dat terugverdiend, het heeft mijn leven en ondernemerschap leuker gemaakt, dichter bij mijn droom gebracht, alsook grootser durven doen dromen!

Ik schrijf dit nu als laatste punt op, maar in feite zou dat één van mijn eerste stappen zijn, omdat ik voor alle voorgaande punten (in het bijzonder punt 2, 3 en 4) een deskundige nodig heb die mij helpt om dit zo snel mogelijk en met de meeste slagingskansen in de wereld te gaan zetten.

==> LEES HIER HET TWEEDE DEEL VAN DIT ARTIKEL

Uiteraard heb ik een coachprogramma gecreëerd zoals ik zelf had willen hebben als ik opnieuw zou starten met mijn praktijk. Je kunt hier alles lezen over High-End Platina Programma Geheimen en bij serieuze interesse een vrijblijvend en waardebiedend interessegesprek aanvragen. 

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Comments are closed.