€ 17.620,63 voor therapeut in 3 werkdagen

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

In mijn vorige artikel had ik een voorbeeld met je gedeeld hoe een natuurgeneeskundige vanaf 31 maart in nog geen 3 weken € 34.086,91 euro wist om te zetten met programma’s met op waarde gebaseerde prijzen (een omzet die overigens afgelopen week nog weer aanzienlijk is toegenomen!).

Maar zij is niet de enige van mijn coachees die als resultaat van onze samenwerking zulke goede resultaten scoort. Graag deel ik namelijk een ander vers-van-de-pers succes met je.

Zo heeft een therapeut die ik begeleid in slechts 3 werkdagen € 17.620,63 (inclusief BTW) op haar rekening ontvangen. Ogenschijnlijk moeiteloos. En met slechts twee cliënten!

Het eerste deel van de omzet – oftewel de eerste cliënt – is afkomstig van iemand die al een tijdje op haar e-maillijst stond en naar mijn coachee uitreikte voor een gesprek omdat ze hulp nodig had en graag wilde verkennen wat voor begeleidingsmogelijkheden er waren. Toen in het gesprek bleek dat er een match was tussen de hulpvraag van de geïnteresseerde en het aanbod van de therapeut, vertelde mijn coachee wat ze voor haar kon betekenen (oftewel welk programma ze had) en besloot deze vrouw daar na een een paar dagen bedenktijd ‘Ja!’ tegen te zeggen.

Na deze ‘Ja!’ was binnen een aantal dagen de zakelijke afwikkeling geregeld en eind week 14 was de afgesproken betaling overgemaakt. Tussen het gesprek over een mogelijke samenwerking en de uiteindelijke betaling zat circa één week.

Hoe het met de tweede cliënt verliep is extra leuk om te vertellen, omdat dit van die wow-gebeurtenissen zijn in het aantrekken van high-end betalende cliënten. Tenminste… dat is iets wat mijn coachees mij met nóg meer enthousiasme laten weten als het bij hen gebeurt; vaak met woorden als ‘wow’, ‘yesss’ en meerdere uitroeptekens. Zij zijn altijd blij als ze hun high-end betalende cliënten aantrekken, maar de ‘smoothe’ wijze waarop deze nieuwe cliënt werd aangetrokken geeft altijd extra empowerende boost in het claimen van hun waarde; een essentieel aandachtspunt bij het begeleiden van collega-professionals in deze manier van werken.

De therapeut had in het begin van afgelopen week een gesprek met de potentiële cliënt. Het bleek dat deze geïnteresseerde nog niet zo lang op haar e-maillijst stond (slechts een paar weken na download van een gratis weggever), voordat deze zich aanmeldde voor een gesprek voor ondersteuning. Ze hadden een goed gesprek, waarbij de therapeut een gespreksformat hanteerde die ze van mij leren. De therapeut vertelde toen er een match bleek tussen de hulpvraag en het aanbod op welke wijze, oftewel met welk aanbod, ze de geïnteresseerde kon helpen.

Een paar uur na het gesprek liet de geïnteresseerde weten graag gebruik te willen maken van het gedane aanbod. Mijn coachee mailde de bevestiging met bijbehorende bijlagen (precies zo als de format die ik ze hiervoor leer en een voorbeeld aanreik om te kopiëren). Vroeg in de avond kwam per mail de overeenkomst getekend retour en was het programmabedrag van € 9.680,00 overgemaakt (de therapeut kreeg meteen een sms van ontvangst van de betaling via het betaalsysteem waar ze gebruik van maakt).

Een high-end cliënt aantrekken blijkt voor mijn coachees elke keer weer een blije ervaring – en zelf al zo’n 8 jaar op deze manier werkende, kan ik je vertellen dat dit voor mij vandaag de dag nog steeds zo is; het verveelt nooit! Maar op dezelfde dag van een eerste contact in de vorm van een verkennend interessegesprek meteen de deal ‘closen’ en alles zakelijk afgewikkeld hebben inclusief de volledige betaling voor het gehele programma, is en blijft een ‘wow-ervaring’.

High-end werken, of in elk geval met programma’s die aangeboden wordt met op waarde gebaseerde prijzen, want dat kunnen ook low end of middle end programma’s zijn die voor ‘high-end’ beleefde bedragen worden verkocht, kan iets heel surrealistisch hebben als er financiële resultaten mee worden geboekt. Het lijkt in te gaan tegen alle ogenschijnlijke logica wat normaal lijkt om te verdienen als professional met een praktijk c.q. te betalen als cliënt. Het staat of valt echter met hoe jij ‘normaal’ definieert. Meestal is ‘normaal’ wat men (jarenlang) gewend is te doen en wat de meeste anderen lijken te doen.

In welgeteld drie werkdagen (met een weekend ertussen) had deze coachee € 17.620,63 verdient. Hoeveel sessies moet jij betaald krijgen om dit bedrag te verdienen? Hoeveel cliënten moet jij hiervoor aantrekken? Als je hierdoor geprikkeld wordt, doe dan eens deze rekensom.

Hoe is het echter mogelijk dat een cliënt een therapeut bijna € 10.000,00 betaalt voor een programma? Of zelfs hogere bedragen, zoals ik weet van enkele voormalige coachees. Ach… en al zou het ‘maar’ de helft zijn – zeg € 5.000,00 – dat is nog steeds een droom voor velen.

Maar het kan!

In één klap, vaak al met één cliënt, verdien je met deze manier van werken genoeg om 1 – 2 – 3 of zelfs meer maanden van te kunnen leven. Vanuit mijn hoedanigheid als businessmentor wordt er nog wel eens tegen mij gezegd dat dit soort bedragen vragen en betaald krijgen als businesscoach, veel makkelijker is dan voor therapeuten, zo niet onmogelijk voor therapeuten. Als dat is wat je vanuit een geconditioneerde geldmindset gelooft, dan zal dat natuurlijk ook je realiteit zijn.

Maar met het voorbeeld van deze therapeut en de natuurgeneeskundige uit het vorige artikel wil ik juist laten zien dat professionals met een praktijk ook heel erg goed kunnen verdienen… als dat is wat je wilt natuurlijk (als je tevreden bent met wat je doet en verdient, ben ik alleen maar blij voor je). Sterker nog: ik ken professionals met een praktijk, waaronder huidige en voormalige coachees, die met high-end programma’s werken en beter verdienen dan de nodige businesscoaches!

Wil jij ook starten met programmagericht werken met op waarde gebaseerde prijzen? De kans ik groot dat ik je heel goed kan helpen, maar dat kan pas als jij de stap naar mij toe zet om te verkennen hoe ik je kan helpen te realiseren wat je graag wilt. Ik kijk er in elk geval naar uit je te mogen ontmoeten in een persoonlijk Zoom-gesprek.

Deel en inspireer anderen!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email